Stichting IAM

IAM wil kinderen en opvoeders van allerlei leeftijden, religies en culturen ondersteunen bij het ontdekken van innerlijke rust en stilte.

De medewerkers van stichting IAM zijn werkzaam (geweest) in onderwijs, onderwijsbegeleiding en gezondheidszorg. Daar hebben we gemerkt dat veel kinderen en volwassenen last hebben van stress en gevoelens van onrust. In ons eigen leven ervaren we al vele jaren de positieve invloed van stilte. Vanuit IAM willen we graag onze ervaring en kennis delen:

IAM biedt voor kinderen, leerkrachten, ouders en andere opvoeders diverse activiteiten aan, om innerlijke rust en stilte bewust te ervaren en te leren waarderen. IAM beschikt over kennis, literatuur en werkvormen uit de verschillende vakgebieden: muziek, beweging, tekenen, godsdienst (rituelen, gebed), schrijven, taal (spreken, luisteren, verhalen), kunst. Dit alles rond het thema stilte en innerlijke rust. Tijdens IAM bijeenkomsten maken de deelnemers hiermee uitgebreid kennis. De werkvormen kunnen makkelijk en op een natuurlijke manier in het leven van alledag een plaats krijgen.

De naam IAM komt van het Engelse I am dat ik ben betekent en van het Latijnse iam dat nu betekent.

IAM's stilte-educatie gaat over: Hoe kunnen we in het moment van nu open, helder en aandachtig aanwezig zijn waardoor we ervaren wie we werkelijk zijn.